მომზადების წესი
1. ათქვიფეთ კვერცხები.
2. გარეცხეთ სოკო და გამოიყენეთ ნოტიო ტილო მისი ზედაპირის გასასუფთავებლად. ამის შემდეგ დაკეპეთ ის.
3. წვრილად დაჭერით ნიორი.
4. გარეცხეთ მწვანე ხახვი, მოაჭერით ძირები და დაჭერით ის წვრილად.
5. საშუალო ცეცხლზე გაახურეთ ზეთიანი ტაფა. როცა ზეთი გაცხელდება, მოათავსეთ მასზე სოკო, ნიორი და მწვანე ხახვი. მოურიეთ და შუშეთ მანამ, სანამ მწვანე ხახვის ფერი გაღიავდება და სოკო და ნიორი დარბილდება, დაახლოებით 3 წუთით. გადაიტანეთ მოშუშული ინგრედიენტები ცალკე ჯამში.
6. დააბრუნეთ ტაფა ქურაზე, დაასხით ზეთი და დააყენეთ ალი საშუალო დონეზე. როცა ზეთი გაცხელდება დაასხით ათქვეფილი კვერცხი. შეარხიეთ ტაფა, რომ კვერცხი თანაბრად გადანაწილდეს მის ზედაპირზე და შეწვით მორევის გარეშე, კიდეების გამაგრებამდე, დაახლოებით 2 წუთით.
7. ომლეტის ნახევარზე მოათავსეთ მოშუშული ინგრედიენტები. შემდეგ კვერცხის მეორე ნახევარი გადაადეთ მას თავზე. დატოვეთ ქურაზე 2 წუთით. ამის შემდეგ შეამოწმეთ ომლეტის მომზადების დონე (ჩაარჭეთ დანა ყველაზე სქელ ნაწილში, თუ კვერცხის მასა მყარია, ესე იგი ომლეტი მზადაა). როდესაც დაასრულებთ, გადმოიღეთ ომლეტი თეფშზე და გააგრილეთ.
8. როდესაც ომლეტი გაგრილდება, დაჭერით ის ზოლებად 6-9 თვის ბავშვებისთვის ან ერთი ლუკმის შესაბამის ნაჭრებად იმ ბავშვებისთვის, რომლებსაც უკვე აქვთ საგნის ცერა და საჩვენებელი თითით დაჭერის უნარი.
9. სერვირება: განალაგეთ ომლეტის ნაჭრები თეფშზე. ულუფა განსხვავებული შეიძლება იყოს. უმჯობესია ბავშვმა თავად გადაწყვიტოს რამდენს მიირთმევს ის. წაახალისეთ ბავშვი მიირთვას დამოუკიდებლად, დართეთ მას ნება თავად აიღოს საკვები. შეგიძლიათ ომლეტის ნაჭრები თქვენ მიაწოდოთ.
შენახვის წესი: ნარჩენი შეინახეთ მაცივარში, დახურულ კონტეინერში, 4 დღემდე.
წყარო: solidstarts.com